
Spoľahnite sa na internetový obchod MAGAMA

Iba overený tovar od farmárov

Garancia spokojnosti

Vždy k dispozícii


Akciová ponuka mesiaca

-
€10.00€8.00Pridať do košíka - Rýchle zobrazenie
Domáci mak modrý 1 kg – zrnká plné sily
Domáci mak modrý 1 kg – zrnká plné silyHlavné účinky maku na zdravie:
- prevencia osteoporózy, znižuje bolesti chrbta, zlepšuje stav kostí
- má upokojujúce účinky, ako prírodné sedatívum
- priaznivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov, a zubov
- prostriedok proti chorobám dýchacích ciest
- znižuje vysoký krvný tlak
Mak je pre svoje zloženie vhodná potravina, pomáha pri
• prevencia osteoporózy
• tvorba kostného tkaniva
• lámavosť nechtov
• reuma
• migréna
• vysoký krvný tlak
• rakovina prsníka
• chronická únava a stres
• mak zlepšuje spánok
• upokojuje
• odkysľuje organizmus
• znižuje cholesterol
• podporuje imunitu
• priaznivo vplýva na vyprázdňovanie čriev.
-
€10.00€8.00Pridať do košíka

-
€31.90€27.00Viac info - Rýchle zobrazenie
Fuji jablká rodinná debnička 13 kg
Fuji jablká rodinná debnička 13 kgSVOJÍM NÁKUPOM PODPORÍTE LOKÁLNEHO FARMÁRA – ĎAKUJEME !
FUJI je obľúbená odroda jabĺk medzi spotrebiteľmi po celom svete.
Zároveň ju radíme medzi najkvalitnejšie. Plody sú veľké, guľovitého tvaru, sú chrumkavé, so sladkou a žltkastou dužinou. Prednosťou odrody je pevná dužina a vynikajúca šťavnatá chuť plodov.
Vedeli ste, že KIKU® dokáže v podobe prírodného cukru naakumulovať približne o 30-40 % viac slnečnej energie, ako ostatné, na Slovensku pestované odrody?
-
€31.90€27.00Viac info

-
€62.00€55.00Pridať do košíka - Rýchle zobrazenie
Gazdovské kurčatá rodinné balenie od 5 ks
Gazdovské kurčatá rodinné balenie od 5 ksKurčatá KALIMERO rastú pomalšie než biele priemyselné brojlery, čo považujeme za výhodu, “pretože pomalšie priberanie na váhe znamená zdravšie mäso s jeho výbornou chuťou a samozrejme kvalitou.”
Kurčatá odchované na uvedenej farme predávame čerstvo očistené, porážané na tej istej farme.
Chov je bez GMO, bez hormónov, teda stimulátorov rastu, bez mäso-kostných a rybích múčok, čo zabezpečuje čistotu zloženia mäsa.
Hydinové mäso má vo výžive veľký význam. Je veľmi obľúbené, obsahuje viac ľahko stráviteľných bielkovín ako iné mäso. Svalovina sliepky a perličky je bielej farby.
Mäso má menej tuku, viac bielkovín a vody. Niektoré vnútornosti hydiny – srdce, pečeň, žalúdok – sú dokonca hodnotnejšie, pretože majú vyšší obsah vitamínov a minerálnych solí.
Dôležité vedieť :
DOSTUPNÉ U NÁŠHO DODÁVATEĽA
-
€62.00€55.00Pridať do košíka

-
€32.90€23.00Pridať do košíka - Rýchle zobrazenie
Jablká PINOVA – 13 kg rodinná debnička
Jablká PINOVA – 13 kg rodinná debničkaNajkrajším jablkom SLOVENSKA je PINOVA
Jedno z porekadiel hovorí, že ak budete jesť denne jedno jablko, nebudete navštevovať lekára.
TOTO ovocie je plné cenných vitamínov, ktoré sú dôležité pre Vaše zdravie.
Pomáhajú od zlepšovania imunity až po lepšie trávenie.
Štruktúra zahŕňa :
- vitamín A – nevyhnutné pre dobré videnie
- vitamín C – je zodpovedný za imunitu
- železo – je potrebné na tvorbu krvi
- vápnik – potrebný na kosti, nechty a zdravé vlasy
-
€32.90€23.00Pridať do košíka

-
€38.50€34.50Viac info - Rýchle zobrazenie
Morka biela polovica 5 kg – prírodný chov
Morka biela polovica 5 kg – prírodný chovDomáce morky od prvého dňa odchované na farme v okr Žilina, p. Jurkech, p. Mertinko, Spišský Štiavnik
Čo je dôležité – morky sú kŕmené iba obilím dopestovaným na Slovensku až 8 mesiacov – bez GMO.
Žiadny rýchly výkrm !
Morky dodávame čerstvé, v nasledujúci deň zabitia a mäso nemrazíme.
V morčacom mäse sa skrýva zdravie ——-
Má celý rad predností oproti ostatným druhom mäsa :
– má nízky obsah tuku
– je ľahko stráviteľné
– nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach
– vysoký obsah zinku
– blahodarný vplyv na vývoj dospievajúcich
– priaznivo vplýva na imunitný systém
– obsahuje zvýšené množstvo železa, čím podporuje krvotvorbu
– obsahuje pre organizmus dôležitú aminokyselinu tryptofán, ktorá znižuje úroveň depresií, odstraňuje nespavosť !
-
€38.50€34.50Viac info

-
€17.99€16.99Pridať do košíka - Rýchle zobrazenie
Velkonočná údená rolka bez éčok
Velkonočná údená rolka bez éčokČo by to bola za Veľká noc bez poriadneho kusa údenej krkovičky, nakrájanej šunky, štipľavých klobások. K tomu, samozrejme, tak ako sa patrí podľa dávnych zvykov, majonézový šalát, veľa vajíčok, zákuskov a štamperlík na pretrávenie.
-
€17.99€16.99Pridať do košíka
Najviac predávané produkty

-
€6.90 za 1kgPridať do košíka
- Rýchle zobrazenie
Gazdovské kurča kalimero
Gazdovské kurča kalimeroKurčatá KALIMERO rastú pomalšie než biele priemyselné brojlery, čo považujeme za výhodu, “pretože pomalšie priberanie na váhe znamená zdravšie mäso s jeho výbornou chuťou a samozrejme kvalitou.”
Kurčatá odchované na uvedenej farme predávame čerstvo očistené, porážané na tej istej farme.
Chov je bez GMO, bez hormónov, teda stimulátorov rastu, bez mäso-kostných a rybích múčok, čo zabezpečuje čistotu zloženia mäsa.
Hydinové mäso má vo výžive veľký význam. Je veľmi obľúbené, obsahuje viac ľahko stráviteľných bielkovín ako iné mäso. Svalovina sliepky a perličky je bielej farby.
Mäso má menej tuku, viac bielkovín a vody. Niektoré vnútornosti hydiny – srdce, pečeň, žalúdok – sú dokonca hodnotnejšie, pretože majú vyšší obsah vitamínov a minerálnych solí.
Dôležité vedieť :
-
€6.90 za 1kgPridať do košíka
Farmárska sliepka na vývar
Farmárska sliepka na vývarPOCTIVÝ SLEPAČÍ VÝVAR, je polievočka hodná ZLATA !
Viete si ho pripraviť ? ?
Existuje niekoľko nezanedbateľných dôvodov, prečo si v týchto dňoch dopriať chutný, doma pripravený vývar. Jednak upokojí boľavé hrdlo a hlavu, ale pôsobí ozdravujúco aj na chytené priedušky či podráždený žalúdok. A nielen to:
- je výborným liekom v boji proti vírusom, bacilom a nepríjemnej nádche. Má totiž protizápalové účinky, je zdrojom vitamínov a zdravých látok. V minulosti ho zvykli nazývať „tekutý penicilín“
- pravý vývar, v ktorom nechýba domáce mäsko, koreňová zelenina, cibuľa alebo cesnak, paprika či bylinky, prípadne chilli paprička, má priaznivý účinok na naše kosti a zuby – posilňuje ich
- v prípade, že si vývar pripravíme z kostí, urobíme zadosť nášmu žalúdku. Obsahujú totiž akúsi želatínu, ktorá pomáha pri zápche a rovnako pri hnačkových stavoch. V niektorých prípadoch vie poctivý domáci vývar dokonca eliminovať tzv. potravinovú intoleranciu
- každému z nás sa občas „prihodí“ spoločenská únava, ktorú ľudovo nazývame „opica“. Ideálny spôsob, ako sa jej čo najrýchlejšie zbaviť, je – najesť sa domáceho kuracieho, prípade hovädzieho vývaru. Ten alkoholom dehydrovanému telu doplní tekutiny a upokojí boľavú hlavu
- chorobou vysilený organizmus si viac ako inokedy žiada teplý domáci vývar. Vďaka nemu sa telo vypotí a zasýti podráždený žalúdok, ktorý v týchto prípadoch nie je schopný prijať iné jedlá
Potrebujete ďalšie dôvody? ?
-
€6.20Pridať do košíka

-
€62.00€55.00Pridať do košíka - Rýchle zobrazenie
Gazdovské kurčatá rodinné balenie od 5 ks
Gazdovské kurčatá rodinné balenie od 5 ksKurčatá KALIMERO rastú pomalšie než biele priemyselné brojlery, čo považujeme za výhodu, “pretože pomalšie priberanie na váhe znamená zdravšie mäso s jeho výbornou chuťou a samozrejme kvalitou.”
Kurčatá odchované na uvedenej farme predávame čerstvo očistené, porážané na tej istej farme.
Chov je bez GMO, bez hormónov, teda stimulátorov rastu, bez mäso-kostných a rybích múčok, čo zabezpečuje čistotu zloženia mäsa.
Hydinové mäso má vo výžive veľký význam. Je veľmi obľúbené, obsahuje viac ľahko stráviteľných bielkovín ako iné mäso. Svalovina sliepky a perličky je bielej farby.
Mäso má menej tuku, viac bielkovín a vody. Niektoré vnútornosti hydiny – srdce, pečeň, žalúdok – sú dokonca hodnotnejšie, pretože majú vyšší obsah vitamínov a minerálnych solí.
Dôležité vedieť :
DOSTUPNÉ U NÁŠHO DODÁVATEĽA
-
€62.00€55.00Pridať do košíka
Sumček africký fileta bez kože 500 g
Sumček africký fileta bez kože 500 g
MAGAMA TIP !
Ryba na obed: Sumček africký s cuketovými plackami
Sumček africký nabral na popularite, tak sme ho dali do ponuky aj my v www.magama.sk . No tých receptov ako ho pripraviť moc nebolo, preto sme skúsili základ, ktorý platí na všetky ryby. A chutilo.
Potrebujeme:
- Filet – sumček africký
- soľ
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- rozmarín
Placky
- 1ks cuketa
- 40g špaldová múka (pripadne to skombinujte s ovsenými vločkami)
- 1ks vajíčko
- bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- nastrúhaný syr eidam (nepovinné)
- soľ
Filet zo sumčeka si vyumývame a vysušíme. Osolíme a môžeme ho potrieť cesnakom a niekoľko cesnakových plátok aj na neho poukladať. Potom môžete použiť bylinky, ktoré uznáte za vhodné, napríklad aj kôpor je veľmi dobrý. Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Nakoniec pečenia položte na rybu kúsok masla.
Cuketové placky
Cuketu umyjeme a aj so šupkou nastúhame, chvíľu necháme odstať a vylejeme prebytočnú vodu. Pridáme 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, vajíčko, soľ, bazalku, špaldovú múku alebo len ovsené vločky, pripadne kombinácia, tak aby bolo cesto hustejšie.
Polievkovou lyžicou na ten istý plech vytvarujeme placky. Všetko je do polhodinky upečené. Placky môžete počas pečenia prevrátiť na druhú stranu.
K obľúbeným špecialitám našej kuchyne patria aj jedlá zo sumčeka afrického z chovu v Handlovej. Je to ryba plná skvelých paradoxov. Bohatá chuť, avšak vôňa mäsa je nevýrazná, takmer bez typického zápachu rybaciny. Poteší aj tých, ktorým ryby dodnes nevoňali. Veľmi šťavnaté pevné mäso s výbornou chuťou, skrátka intenzívny kulinársky zážitok. A navyše, takmer úplne bez kostí, vhodné aj pre tých najmenších jedákov! Žiadne toxíny, práve naopak! Vysoký obsah bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, a vitamínu D pozitívne ovplyvňuje nielen naše srdce a líniu, ale aj náladu.
RECEPT a foto sú použité z webu : overenedetmi.sk
-
€7.70Pridať do košíka
Pstruh dúhový chladený pitvaný kg
Pstruh dúhový chladený pitvaný kgBez chemikálií a plný vitamínov. Skúste pstruha zo Slovenska !
Hovorí sa, že rybie mäso je prospešné jesť aspoň raz, ideálne dva krát za týždeň, no pri pstruhoch to platí dvojnásobne. Najmä pre ich dobrú stráviteľnosť, ale tiež fakt, že obsahujú toľko dôležitých živín a bielkovín, že by sa mali stať hlavnou súčasťou nášho jedálneho lístka. 100 g takejto porcie dodá človeku asi tretinu až polovicu potrebnej dennej dávky bielkovín.
Ryby pochádzajú z certifikovanej rybej farmy, ktorá datuje začiatok svojho chovu od roku 1998.
Čo je dôležité si všimnúť – krmivo je výlučne určené pre pstruhy – žiadne mäsokostné múčky !
Ide o uzavretý chov to znamená – chov od ikry až po rybu na tanier.
-
€15.00Pridať do košíka
Slepačie vajíčka SK1
Slepačie vajíčka SK1
SVOJÍM NÁKUPOM PODPORÍTE LOKÁLNEHO FARMÁRA – ĎAKUJEME !
Farma sa zameriava na chov zvierat v čo najprirodzenejších podmienkach, čím sa zabezpečuje kvalita produktov.
Vo voľnom chove sú chované aj nosnice, ktorých vajíčka ponúkame.
Naše sliepky majú k dispozícií veľký trávnatý výbeh, čím sa zabezpečuje prísun živín z čerstvej trávy. Kŕmené sú nemodifikovaným zrnom a kukuricou, majú neustály prístup k čerstvej vode. Spokojne a zdravo žijúce sliepky preto znášajú väčšie vajíčka ako nosnice z klietkového chovu.
Vajíčka z voľného chovu sú nie len chutné, ale nosnice si užívajú slnko, pohyb a pastvu na zelenej tráve.
Klietkový chov je zameraný na množstvo znesených vajec, pri čom sa často zabúda na prirodzený chov nosníc a vajíčka často strácajú na kvalite, pretože žiadne špeciálne krmivo, žiadne vitamíny a medikamenty nenahradia voľný pohyb, slnko a čerstvú trávu.
Pri chove nosníc farmár dbá na ich pohodlie a spokojný život, pretože vie, že najlepšie a najkvalitnejšie vajíčka sú len od spokojných nosníc.
Podporujte aj vy kúpu vajíčok z tejto farmy voľný chov nosníc.
-
€7.50Viac info
Jahody
JahodyJe to jedno z mála ovocí, ktorého sa nemusia obávať diabetici a ani jednotlivci, ktorí sa rozhodli pre redukciu svojej hmotnosti. Jahody majú veľmi nízky obsah prírodného cukru. Pre zmenu majú viac vitamínu C, ako pomaranče alebo citróny.
Obsahujú tiež kyselinu listovú, ktorá je dôležitá na stavbu nových buniek, kyselinu citrónovú a jablčnú, tieto pôsobia na tráviaci systém dezinfekčne. Kyselina elalagová má protizápalové a antikarcinogénne účinky. Železo podporuje krvitvorbu.
Ďalej sa jahodách nachádza pre organizmus potrebný draslík, vápnik, karotén, flavonoidy, tiež pektíny a triesloviny. Tieto priaznivo vplývajú na tráviaci trakt a srdcovo-cievny systém. Majú tiež ochranný účinok na nervové bunky a znižujú cholesterol v krvi.
-
€8.50Viac info
BIO hovädzia pečeň 1 kg
BIO hovädzia pečeň 1 kgVnútornosti patria na náš tanier
Pečeň
Na tepelnú úpravu sa používa tak hovädzia, ako aj bravčová, teľacia, hydinová a dokonca aj rybacia pečeň. Obsahuje rad minerálnych látok a vitamínov, ale deťom by sa mala podávať skôr výnimočne.
Výborná je pečeň prešpikovaná slaninou a upečená, usmažená či udusená. Staré známe pravidlo hovorí, že osoliť sa má až na konci varenia, aby nestvrdla.
-
€8.00Pridať do košíka
Párky bez éčok od 400 g ( 6 ks )
Párky bez éčok od 400 g ( 6 ks )Trend výrobkov bez éčiek bez lepku, bez alergénov súvisí predovšetkým s nárastom počtu ľudí s rôznymi intoleranciami, na ktoré reaguje aj výrobca Mäsiarstvo Jarovnice.
Veľmi chutné a lahodné párky, majú vysoký podiel mäsa, min 80%.
Párky sú plnené v baraních črevách, sú šťavnaté a primerane slané. Párky sa vyrábajú bez pridaných konzervantov, bez umelých farbív a bez glutamanu.
Bezgluténový výrobok.
-
€5.90Pridať do košíka
BIO hovädzie kosti mix na vývar 1 kg
BIO hovädzie kosti mix na vývar 1 kg13 úžasných benefitov vývaru z kostí pre zdravie a krásu
Mnoho výživových poradcov považuje vývar za superpotravinu, ktorá má veľa pozitívnych účinkov na zdravie. Aby ste mohli tieto benefity využívať, musí byť vývar správne pripravený. Nestačí variť kura po dobu dvoch hodín. Aby sa uvoľnili všetky minerály a živiny, potrebných je až 36 hodín varu na miernom ohni. Benefity vývaru z kostí:
Posilňuje kĺby
Varom sa z kolagénu, nachádzajúcom sa v kostiach, stane proteín zvaný želatína. Tá obsahuje aminokyseliny, ktoré spevňujú kĺbne tkanivá. Kĺby sú totiž náchylnejšie na poškodenie ako svaly, čo je spôsobené najmä vekom. Vývar obsahuje aj iné živiny dôležité pre kĺby, ako napríklad glykosaminoglykán, ktorý pomáha predchádzaniu a liečbe osteoartritídy a bolesti ňou spôsobenej.
Uľahčuje trávenie
Vývar je bohatý na aminokyselinu glycín. Tá zvyšuje produkciu žalúdočných kyselín, a tým zjednodušuje tráviaci proces. Udržiava tiež správnu hladinu cholesterolu.
Vývar obsahuje aj aminokyselinu glutamín, ktorá pomáha pri presakujúcich črevách. Je to stav, kedy sa toxíny vo vnútri čreva dostanú do krvného obehu z dôvodu narušeného črevného tkaniva. Glutamín črevá spevňuje a predchádza tak jeho ochoreniam a sprievodným symptómom ako sú zápcha, intolerancia na jedlo či hnačka.
Bohatý na minerály
Dlhým varením sa z kostí uvoľnia všetky cenné minerály. Ak použijete kosti kuracie, hovädzie či bravčové, váš vývar bude bohatý na horčík, fosfor, vápnik a draslík. Ak vyvaríte kosti z ryby, bude obsahovať veľa jódu. Ak navyše pridáte pár polievkových lyžíc jablčného octu napomáhajúceho odvápneniu, získate tak ešte viac živín.
Zvyšuje imunitu
Vývar zo špikových kostí obsahuje ešte viac živín, pretože špik je považovaný za orgán. Jeho bunky napomáhajú rastu kostí a zvyšovaniu imunity.
Bojuje s nádchou
Živiny a vitamíny vo vývare vám pomôžu zatočiť s nádchou či chrípkou a navyše sú ľahko stráviteľné. Pridaním čierneho korenia či inej pálivej zložky otvoríte a prečistíte vaše dýchacie cesty.
Má protizápalové účinky
Vývar obsahuje cysteín, glycín a histidín – jedná sa o protizápalovo pôsobiace aminokyseliny, ktoré taktiež zabezpečujú zdravé kĺby, kosti a tráviaci systém. Konzumácia vývaru je vhodná aj pri sínusovej infekcii.
Posilňuje kosti
Zdravé a silné kosti potrebujú živiny ako sú proteíny, draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, zinok, bór, mangán, meď a vitamíny A, B, C, D a K. Toto všetko sa nachádza vo vývare. Ak ešte pridáte zeleninu, budete mať hotovú minerálnu a vitamínovú bombu.
Stimuluje chudnutie
V tele obéznych ľudí sa nachádzajú baktérie, ktoré vývar dokáže redukovať. Je to vďaka L-glutamínu, ktorý znižuje množstvo týchto baktérií, a tak napomáha strate váhy a zdravému telu a črevám.
Hydratuje
Vďaka obsahu elektrolytov vývar hydratuje vaše telo lepšie ako voda. Ak ste pri jeho príprave použili aj zeleninu, obsahuje ešte viac karbohydrátov a minerálov potrebných pre hydratáciu organizmu. Vhodná je jeho konzumácia počas cvičenia, kedy telo odbúrava viac tekutín a elektrolytov.
Buduje svalovú hmotu
Obsahuje totiž aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre rast, udržiavanie a obnovu svalov.
Ovplyvňuje náladu
Žalúdok vždy vysiela signály do mozgu a keď je prázdny, máte zlú náladu. Je to spôsobené žalúdočnou baktériou zvanou mikrobióma. Keďže je vývar dobrý pre váš žalúdok a trávenie, udržiava mikrobiómu zdravú. Tá potom vysiela pozitívne signály do mozgu a vy máte dobrú náladu.
Podporuje zdravie kože
Vývar je bohatý na kolagén, ktorý udržiava vašu pleť zdravú a mladistvú a pomáha bojovať proti celulitíde a rôznym príznakom starnutia.
Detoxikuje pečeň
Denne sme vystavení množstvu škodlivých látok cez hnojivá, chemikálie, umelé prísady a emisie. Vývar je bohatý na antioxidanty podporujúce imunitu a trávenie. Živiny, minerály a vitamíny v ňom obsiahnuté pomáhajú detoxikovať pečeň a bunky tela.
Príprava vývaru z kostí
Ako si vývar pripravíte, z akých surovín a ako dlho ho budete variť je rozhodujúce. Ideálne je použiť špikové kosti od miestneho mäsiara. Vzhľadom na druh kostí varte polievku 8 – 36 hodín.
Suroviny
- 2 kilá kuracích, bravčových, rybacích či iných kostí
- 4,5 litra vody
- 1 ošúpaná a nakrájaná cibuľa
- 2 nasekané zelerové vňate
- mrkva
- jablčný ocot
- soľ a korenie podľa chute
Postup
- Kosti zalejte vodou, môžete pridať aj jablčný ocot. Nechajte odstáť 30 minút pri izbovej teplote. Ak sú kosti surové, môžete ich restovať pri 350 stupňoch približne pol hodiny aby boli chutnejšie.
- Pridajte cibuľu, zeler a mrkvu a priveďte do varu. Na povrchu sa po 2 – 3 hodinách vytvorí vrstva peny, odstráňte ju a vyhoďte.
- Ak použijete hovädzie kosti, nechajte ich variť 36 hodín, kuracie 24 hodín. Rybacie kosti stačí vyvárať 8 hodín.
- Nechajte vychladnúť a vyberte kosti a zeleninu.
-
€7.00Pridať do košíka
Cibuľa žltá “NOVÁ” 2 kg balenie
Cibuľa žltá “NOVÁ” 2 kg balenieZáklad kuchyne – žltá cibuľa!
Pochádza zo západnej Ázie, pestovali ju už Sumerovia 4000 rokov pred naším letopočtom. Už robotníci, ktorý pracovali na výstavbe pyramíd v Egypte jedli chlieb a cibuľu, ktorá im upevňovala zdravie. Dnes ju nájdete v rôznych podobách a odrodách. Najbežnejšia a v slovenskej kuchyni najpoužívanejšia je žltá cibuľa.
-
€5.00Pridať do košíka
Kvasená kapusta 3 KG vedierko – “nová”
Kvasená kapusta 3 KG vedierko – “nová”Výroba kyslej kapusty má v obci Švábovce pod Tatrami štvrťstoročnú tradíciu.
Jeden z majiteľov prevádzky Peter Čaky uviedol, že s pestovaním a následne aj prípravou tejto tradičnej slovenskej pochúťky začal jeho otec a teraz v nej pokračuje on so svojimi dvoma bratmi.
“My ” sa snažíme väčšinou pestovať dobrovodskú kapustu, je to stará československá odroda, trošku horšie sa pestuje, ale kvalita je lepšia a má niečo do seba.
Až 200 ton ročne
Ročne vo švábovskej spoločnosti vyrobia necelých 200 ton kapusty.
V súčasnosti hospodária na ôsmich hektároch, pričom začínali na necelom hektári.
Výroba v podniku je podľa jedného z majiteľov stabilizovaná.
“Väčšinu nášho predaja tvorí maloobchod, ale dovážame kapustu aj do obchodov v Poprade, v Spišskej Novej Vsi a okolí, ale aj do reštaurácií tu v regióne, ktoré majú záujem o lokálne výrobky. Máme odberateľov napríklad aj zo Svidníka či Banskej Bystrice. Ľudia sa zaujímajú o lokálne potraviny, je väčší záujem, aký bol v minulosti, čo sa týka reštaurácií, tam to záleží od majiteľa, či má záujem o výrobky z regiónu,” dodal Čaky, ktorý sa s bratmi snaží zachovať tradíciu rodinného podniku, pretože ich to baví a kapustu majú radi. “Doma všetci povinne jeme kapustu,” dodal s úsmevom.
-
€9.00Pridať do košíka
Novinky z MAGAMY
Liečivá babičkina polievka na podporu imunity: Najsilnejšia zbraň na bacily a choroby – výborne chutí a posilní vám zdravie!
pridanétruestudio
Myslíte na pôvod všetkých Vašich potravín?
pridanétruestudio
Imunitu nie je možné posilniť zo dňa na deň
pridanétruestudio