Produkty

Filtre

Zobrazených 1 produktov

20/40/Všetky

Zoradiť
Pridajte widgety do sekcie widgetov WooCommerce Filters v aplikácii Vzhľad> Widgety
  • 100 % ovčí jogurt biely

     

    Ovčí jogurt a výrobky z ovčieho mlieka sú trendom, ktorý je podložený mnohými výhodami a pozitívnym pôsobením na ľudský organizmus. Hlavné prednosti ovčieho jogurtu v porovnaní s klasickými jogurtmi pramenia v základných rozdieloch medzi ovčím a kravským mliekom. Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu.

    Ovčí jogurt je pri svojej výrobe spracovaný tak, že sa vlastne odstráni laktóza. To znamená, že výrobky z ovčieho mlieka si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy. Navyše si však ovčí jogurt ponecháva hlavnú výhodu bežných jogurtov a špeciálne tých acidofilných –  obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus  a tým si zachováva schopnosť obnovovať črevnú mikroflóru.

    3.90
  • 100 % ovčia bryndza BIO

     

    Bryndza je probiotická bomba

    Probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči - takéto prívlastky sa dávajú bryndzi. Bola zrejme prvým slovenským potravinovým výrobkom, ktorý sa vyvážal aj za slovenské hranice. Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.  
    16.50
  • BAZOVÝ LEKVÁR s medom 500 g

    Bazový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.

    7.00
  • Vypredané

    BIO jahňacie mäso pre deti – balík – mix (2-3kg) príkrm

    Ponúkané  mäso pochádza z jahňaťa odchovaného na tráve v ekologickom poľnohospodárstve. Je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B 12, preto vám odporúčame pridať ho na váš jedálny lístok - hlavne ako prvý príkrm pre Vaše deti.   

    4 top výhody konzumácie jahňaciny

    1. Jahňacina je vynikajúcim zdrojom železa Ako červené mäso, obsahuje jahňacina oveľa viac železa ako biele kuracie mäso, či ryby. Navyše je to živočíšny zdroj železa, čo znamená, že je to železo oveľa jednoduchšie stráviteľné pre organizmus ako železo z rastlinných zdrojov. Kvôli tomu sa jahňacie mäso odporúča na zlepšenie a prevenciu voči nedostatku železa a pri príznakoch anémie. 2. V jahňacine sú vitamíny skupiny B Štúdie ukazujú, že v súčasnosti až 39% populácie trpí nedostatkom vitamínu B 12. Jahňacie mäso by mohlo tento nedostatok u ľudí nahradiť. Len 100 gramov tohto mäsa pokryje takmer polovicu dennej potreby tohto vitamínu u človeka. Navyše jahňacina obsahuje i ďalšie vitamíny skupiny B, vrátane vitamínu B 6 (niacínu), B 2 (riboflavínu) a B 5 (kyseliny pantoténovej). B vitamíny sú v našom tele zodpovedné za správnu funkciu nervovej sústavy a nervových buniek. 3. Konzumácia jahňaciny podporuje imunitný systém Ako sme už v úvode spomínali, jahňacina je bohatým zdrojom zinku. Táto živina je v našom tele nevyhnutná pre správne fungovanie imunitného systému, napomáha pri hojení rán, syntéze DNA a bielkovín, ako aj pri raste a vývoji detí. Konzumácia jahňaciny nám teda napomáha udržať optimálnu hladinu zinku v našom tele. 4. Jahňacina je bohatým zdrojom zdravých tukov a omega-3 mastných kyselín Jahňacina obsahuje tuk, ale väčšinu tohto tuku tvoria zdravé protizápalové omega-3 mastné kyseliny. V skutočnosti jahňacina obsahuje viac omega-3 mastných kyselín, ako toľko propagované hovädzie mäso. Navyše pokiaľ je jahňa odchované väčšinou na tráve a sene, jeho mäso je tiež zdrojom kyseliny linolovej, ktorá napomáha pri spaľovaní škodlivých tukov, pri tvorbe svalovej hmoty a môže byť nápomocná aj pri liečbe rakoviny (najmä rakoviny prsníka). Tak čo, presvedčili vás tieto výhody a zaradíte jahňacinu na svoj jedálniček?
    11.90
  • BIO žinčica

    Tradičný salašnícky produkt plný vitamínov a minerálov

    Žinčica je plnohodnotný nápoj s vlastnosťami a chuťou typickou pre fermentované ovčie mlieko. Hodí sa k tradičným slovenským jedlám – bryndzové halušky, bryndzové pirohy, pečené zemiaky, zemiakové placky, zemiaková baba a pod., alebo len tak jednoducho na pitie, uhasenie smädu, zasýtenie. Žinčica je tiež veľmi dobrý nápoj pri žalúdočných problémoch. Vynikajúca je v lete ako chladený nápoj.
    V čom spočíva jedinečnosť žinčice z hľadiska obsahu zdraviu prospešných látok? Odborníci, ktorí sa zaoberali rozbormi žinčice, hodnotia tento prírodný kyslomliečny nápoj nasledovne: Srvátkové bielkoviny obsiahnuté v žinčici sa vyznačujú širokým spektrom antimikróbnych, antikarcinogénnych a imunitný systém podporujúcich vlastností. Vysoký obsah aminokyselín podporuje regeneráciu a ochranu svalových buniek pred oxidačným stresom ako aj častými infekciami.
    2.90
  • ČERNICOVÝ LEKVÁR s medom 500G

    Černicový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
    7.00
  • Vypredané

    Červená repa – balenie 5 kg vypredané

    90 % vody, 7 % cukrov, veľa minerálnych látok ako je kremík, draslík, železo, horčík, vápnik, jód, meď, kyselinu listovú, jablčnú, vínnu, šťaveľovú a citrónovú, vitamín C, E, B1, betakarotén, typické červené zafarbenie spôsobuje betanín a samozrejme dôležitú vlákninu. Červená repa a organizmus
    • dôležitú úlohu zohráva pri tvorbe a pevnosti väzivových tkanív a kostí
    • udržanie si elasticity ciev
    • mladý a zdravý vzhľad, pružná pokožka, pevné zdravé nechty
    • okysličovanie buniek
    • je výraznou stopkou starnutiu, napomáha regenerácii buniek celého organizmu - dlhovekosť
    • stimuluje peristaltiku čriev, čistí ich od toxických usadenín a prípadnej zápchy
    • priaznivo pôsobí pri tvorbe žalúdočných štiav
    • činnosti žlčníka a pečene
    • má odvodňujúce účinky na organizmus a tým podporuje čistenie tela od toxických látok
    • priaznivo pôsobí na kardiovaskulárny a lymfatický systém, zdravé a silné srdce
    • podporuje tvorbu krvi, vhodná pre ľudí trpiacich chudokrvnosťou
    • prevencia a súčasť liečby rakovinného bujnenia a rekonvalescenciapo jej liečbe
    • priaznivo pôsobí na imunitný systém
    • podporuje vylučovanie cholesterolu, olova a rádioaktívnych látok z organizmu.
    • má kladný vplyv na reumu
    • je cenným pomocníkom proti mykózam
    • má protisklerotické účinky
    Nedoporučuje sa jej konzumácia pre ľudí s močovými kameňmi a pre diabetikov, pretože obsahuje pomerne veľa sacharózy. Pre veľký obsah kyseliny šťaveľovej sa doporučuje konzumovať maximálne 20 dkg denne, alebo 1 dcl šťavy. Zvýšený príjem môže spôsobiť nevoľnosť. Po konzumácii a následnom vylučovaní dochádza k sfarbeniu moču i stolice dočervena. To je úplne v poriadku, je to dôkaz dobrej funkčnosti obličiek a celkového trávenia. Využitie v kuchyni Konzumovať sa dá praktický celá plodina, mladé listy sa upravujú ako špenát, prípadne sa dajú použiť do polievok s inou zeleninou, v surovom stave sa pridávajú do zeleninových šalátov. Najčastejšie sa však používa plod (buľva), ktorá sa dá upravovať v kuchyni viacerými spôsobmi,  jej prípravou pohladíte nie len vaše zdravie ale aj chuťové poháriky.
    • V surovom stave sa pridáva do zeleninových šalátov nakrájaná na tenké plátky, rezančeky alebo nastrúhaná napríklad s kapustou, orechmi, chrenom, jablkami so zálievkou, alebo jogurtom či menej zdravou majonézou.
    • Varená je vhodná ako príloha k hlavným jedlám, do šalátov alebo polievok.
    • Konzervovanie buď samostatne alebo v kombinácií s inou zeleninou ako je chren, zeler, kapusta, karfiol a iné.
    Určite si neuvedomujete, že jej konzumáciou sa prejedáte ku zdraviu a kráse, nech je akokoľvek upravená, vždy ste spravili výrazný krok pre vaše zdravie, krásu a vitalitu.
    9.00
  • ČERVENO RÍBEZĽOVÝ LEKVÁR s medom 500G

    Červeno ríbezľový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
    7.00
  • Cibuľa červená – 2 kg balenie

    Červená cibuľa dokáže spevniť kosti a vyčistí pečeň: Ak si ňou však raz za čas potretie hrdlo, môžete čakať tento úžasný efekt!

    Červená cibuľa je chuťovo najjemnejšia zo všetkých druhov cibule, ktoré v kuchyni používame. Aj preto jej chuť krásne doladí šaláty a prílohy. Vedeli ste však, že červená cibuľa je aj veľmi prospešná pre vaše zdravie? Červená cibuľa obsahuje množstvo užitočných látok, ktoré v iných druhoch nenájdete. jej účinky ocenia najmä ľudia trpiaci ochoreniami pečene, kostí, kĺbov a ohromne sa hodí aj ľuďom trpiacim poruchami štítnej žľazy.

    Červená cibuľa a jej účinky:

    • zlepšuje imunitu,
    • urýchľuje regeneráciu pečene, odstraňuje škodliviny z tela,
    • podporuje a zrýchľuje trávenie -skvelá na chudnutie,
    • protizápalový efekt,
    • posilňuje žalúdok a črevá, upravuje črevnú mikroflóru,
    • obsahuje silné antioxidanty zo skupiny flavonoidov, je preto výbornou  prevenciou rakoviny,
    • rozpúšťa zrazeniny v krvi a čistí cievy,
    • prevencia kŕčových žíl, hemeroidov, artériosklerózy,
    • vďaka obsahu zinku, mangánu, kremíka a síry spevňuje vlasy a nechty,
    • obzvlášť dôležitá pre ženy po 40-tke – znižuje u nich riziko osteoporózy, najmä u žien po štyridsiatke.
    Červená cibuľa nestráca cenné antioxidanty a živiny ani úpravou varom, zmení sa však jej farba a zmení sa pomer živín. Faktom teda ostáva, že najzdravšia je surová!  
    3.40
  • Cibuľa žltá 2 kg balenie

    Základ kuchyne - žltá cibuľa!

    Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou lekárničkou, ktorú máte doma vždy po ruke. V kuchyni sa bez nej určite nezaobídete, pretože tvorí základ väčšiny slovenských jedál. Veď taký guláš, by bez cibule ani neexistoval.
    Pochádza zo západnej Ázie, pestovali ju už Sumerovia 4000 rokov pred naším letopočtom. Už robotníci, ktorý pracovali na výstavbe pyramíd v Egypte jedli chlieb a cibuľu, ktorá im upevňovala zdravie. Dnes ju nájdete v rôznych podobách a odrodách. Najbežnejšia a v slovenskej kuchyni najpoužívanejšia je žltá cibuľa.
    2.50
  • Vypredané

    ČUČORIEDKOVÝ LEKVÁR s medom 500G

    Čučoriedkový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
    7.00
  • Desiatová slaninka 1 kg vypredané

    Tradičná solená, nakladaná na sucho v soli, údená v klasických udiarňach a sušená v prirodzených klimatických podmienkach. Výborná chuť vhodná na okamžitú konzumáciu ako aj na opekanie a grilovanie.
    14.00