Produkty

Filtre

Zobrazených 1 produktov

20/40/Všetky

Zoradiť
Pridajte widgety do sekcie widgetov WooCommerce Filters v aplikácii Vzhľad> Widgety
  • 100 % ovčí jogurt biely

     

    Ovčí jogurt a výrobky z ovčieho mlieka sú trendom, ktorý je podložený mnohými výhodami a pozitívnym pôsobením na ľudský organizmus. Hlavné prednosti ovčieho jogurtu v porovnaní s klasickými jogurtmi pramenia v základných rozdieloch medzi ovčím a kravským mliekom. Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu.

    Ovčí jogurt je pri svojej výrobe spracovaný tak, že sa vlastne odstráni laktóza. To znamená, že výrobky z ovčieho mlieka si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy. Navyše si však ovčí jogurt ponecháva hlavnú výhodu bežných jogurtov a špeciálne tých acidofilných –  obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus  a tým si zachováva schopnosť obnovovať črevnú mikroflóru.

    3.90
  • 100 % ovčia bryndza BIO

     

    Bryndza je probiotická bomba

    Probiotická bomba, biele zlato, najlepší patent prírody, pochúťka, čo lieči - takéto prívlastky sa dávajú bryndzi. Bola zrejme prvým slovenským potravinovým výrobkom, ktorý sa vyvážal aj za slovenské hranice. Bryndza ako fermentovaný živý ovčí syr obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.  
    16.50
  • BAZOVÝ LEKVÁR s medom 500 g

    Bazový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.

    7.00
  • Vypredané

    BIO jahňacie mäso pre deti – balík – mix (2-3kg) príkrm

    Ponúkané  mäso pochádza z jahňaťa odchovaného na tráve v ekologickom poľnohospodárstve. Je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B 12, preto vám odporúčame pridať ho na váš jedálny lístok - hlavne ako prvý príkrm pre Vaše deti.   

    4 top výhody konzumácie jahňaciny

    1. Jahňacina je vynikajúcim zdrojom železa Ako červené mäso, obsahuje jahňacina oveľa viac železa ako biele kuracie mäso, či ryby. Navyše je to živočíšny zdroj železa, čo znamená, že je to železo oveľa jednoduchšie stráviteľné pre organizmus ako železo z rastlinných zdrojov. Kvôli tomu sa jahňacie mäso odporúča na zlepšenie a prevenciu voči nedostatku železa a pri príznakoch anémie. 2. V jahňacine sú vitamíny skupiny B Štúdie ukazujú, že v súčasnosti až 39% populácie trpí nedostatkom vitamínu B 12. Jahňacie mäso by mohlo tento nedostatok u ľudí nahradiť. Len 100 gramov tohto mäsa pokryje takmer polovicu dennej potreby tohto vitamínu u človeka. Navyše jahňacina obsahuje i ďalšie vitamíny skupiny B, vrátane vitamínu B 6 (niacínu), B 2 (riboflavínu) a B 5 (kyseliny pantoténovej). B vitamíny sú v našom tele zodpovedné za správnu funkciu nervovej sústavy a nervových buniek. 3. Konzumácia jahňaciny podporuje imunitný systém Ako sme už v úvode spomínali, jahňacina je bohatým zdrojom zinku. Táto živina je v našom tele nevyhnutná pre správne fungovanie imunitného systému, napomáha pri hojení rán, syntéze DNA a bielkovín, ako aj pri raste a vývoji detí. Konzumácia jahňaciny nám teda napomáha udržať optimálnu hladinu zinku v našom tele. 4. Jahňacina je bohatým zdrojom zdravých tukov a omega-3 mastných kyselín Jahňacina obsahuje tuk, ale väčšinu tohto tuku tvoria zdravé protizápalové omega-3 mastné kyseliny. V skutočnosti jahňacina obsahuje viac omega-3 mastných kyselín, ako toľko propagované hovädzie mäso. Navyše pokiaľ je jahňa odchované väčšinou na tráve a sene, jeho mäso je tiež zdrojom kyseliny linolovej, ktorá napomáha pri spaľovaní škodlivých tukov, pri tvorbe svalovej hmoty a môže byť nápomocná aj pri liečbe rakoviny (najmä rakoviny prsníka). Tak čo, presvedčili vás tieto výhody a zaradíte jahňacinu na svoj jedálniček?
    11.90
  • Vypredané

    BIO žinčica

    Tradičný salašnícky produkt plný vitamínov a minerálov

    Žinčica je plnohodnotný nápoj s vlastnosťami a chuťou typickou pre fermentované ovčie mlieko. Hodí sa k tradičným slovenským jedlám – bryndzové halušky, bryndzové pirohy, pečené zemiaky, zemiakové placky, zemiaková baba a pod., alebo len tak jednoducho na pitie, uhasenie smädu, zasýtenie. Žinčica je tiež veľmi dobrý nápoj pri žalúdočných problémoch. Vynikajúca je v lete ako chladený nápoj.
    V čom spočíva jedinečnosť žinčice z hľadiska obsahu zdraviu prospešných látok? Odborníci, ktorí sa zaoberali rozbormi žinčice, hodnotia tento prírodný kyslomliečny nápoj nasledovne: Srvátkové bielkoviny obsiahnuté v žinčici sa vyznačujú širokým spektrom antimikróbnych, antikarcinogénnych a imunitný systém podporujúcich vlastností. Vysoký obsah aminokyselín podporuje regeneráciu a ochranu svalových buniek pred oxidačným stresom ako aj častými infekciami.
    2.90
  • Bôčiková paštéta bez Éčok 180 g

    Táto chutná paštéta vás prekvapí svojím vysokým obsahom chudého, šťavnatého mäsa. Po ochutnaní si spomeniete, ako táto paštéta chutila za starých čias. Je kombináciou iba mäsa, zeleniny a korenia. Paštéta neobsahuje lepok, takže je vhodná pre celiatikov.
    3.30
  • Vypredané

    Broskyne 10 kg debnička 1. trieda

    Chlpaté plody broskyne so zamatovou farbou dokážu osviežiť nielen telo, ale aj pleť. Majú lahodnú vôňu, chuť, sú plné šťavy, vitamínov, minerálov a rôznych iných látok, ktoré sú dôležité pre naše zdravie. Čerstvé ovocie dokáže často krát vyriešiť mnoho zdravotných problémov a nahradiť drahé lieky, či kozmetické výrobky. Keďže sú broskyne sezónnym ovocím využite to cez leto naplno a spoznajte s nami ich blahodárne účinky na zdravie a krásu.    
    35.00 25.00
  • Vypredané

    Čerešne 500 g

             

    Kedy si naordinovať čerešne?

    ● Osviežujú a bránia bolesti svalov aj kĺbov po športe. Obsahujú antokyány. Tie majú protizápalové a protikŕčové účinky, znižujú horúčku. ● Chránia srdce aj cievy pred poškodením cholesterolom. ● Sú výrazným antioxidantom, chránia pred voľnými radikálmi, rakovinovým bujnením a dokážu naštartovať imunitu. ● Zaraďte ich do stravy aj vtedy, keď máte časté problémy so zápalom močového mechúra alebo zápchou. Prírodní liečitelia zase tvrdia, že čerešne dokážu odviezť z tela väčšinu toxických látok. ● Čerešne sú bohaté na vitamíny. Okrem céčka obsahujú vitamíny skupiny A, B a E. Obsahujú aj horčík, železo, zinok, fosfor, vápnik, draslík a kremík. Pre vysoký obsah jódu priaznivo ovplyvňujú činnosť štítnej žľazy.

    Dajte si ich každý deň!

    Odborníci totiž tvrdia, že hoci čerstvé sú najlepšie, je potrebné ich jesť po celý rok. Ako na to? Jednoducho. Postačia aj sušené, zavárané, rozmixované v jogurtoch alebo vylisované v čerešňovom džúse. Okrem športovcov sa odporúča jesť ich pravidelne najmä fajčiarom a skôr narodeným. Ak vás trápi dna alebo k nej máte predispozície, štvrť kila čerešní - čerstvých či zaváraných - denne vám pomôže. Takéto množstvo totiž dokáže znížiť hladinu kyseliny močovej v krvi.

    S čerešňami za krásou

    4.50
  • ČERNICOVÝ LEKVÁR s medom 500G

    Černicový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
    7.00
  • Vypredané

    Červená repa – balenie 5 kg vypredané

    90 % vody, 7 % cukrov, veľa minerálnych látok ako je kremík, draslík, železo, horčík, vápnik, jód, meď, kyselinu listovú, jablčnú, vínnu, šťaveľovú a citrónovú, vitamín C, E, B1, betakarotén, typické červené zafarbenie spôsobuje betanín a samozrejme dôležitú vlákninu. Červená repa a organizmus
    • dôležitú úlohu zohráva pri tvorbe a pevnosti väzivových tkanív a kostí
    • udržanie si elasticity ciev
    • mladý a zdravý vzhľad, pružná pokožka, pevné zdravé nechty
    • okysličovanie buniek
    • je výraznou stopkou starnutiu, napomáha regenerácii buniek celého organizmu - dlhovekosť
    • stimuluje peristaltiku čriev, čistí ich od toxických usadenín a prípadnej zápchy
    • priaznivo pôsobí pri tvorbe žalúdočných štiav
    • činnosti žlčníka a pečene
    • má odvodňujúce účinky na organizmus a tým podporuje čistenie tela od toxických látok
    • priaznivo pôsobí na kardiovaskulárny a lymfatický systém, zdravé a silné srdce
    • podporuje tvorbu krvi, vhodná pre ľudí trpiacich chudokrvnosťou
    • prevencia a súčasť liečby rakovinného bujnenia a rekonvalescenciapo jej liečbe
    • priaznivo pôsobí na imunitný systém
    • podporuje vylučovanie cholesterolu, olova a rádioaktívnych látok z organizmu.
    • má kladný vplyv na reumu
    • je cenným pomocníkom proti mykózam
    • má protisklerotické účinky
    Nedoporučuje sa jej konzumácia pre ľudí s močovými kameňmi a pre diabetikov, pretože obsahuje pomerne veľa sacharózy. Pre veľký obsah kyseliny šťaveľovej sa doporučuje konzumovať maximálne 20 dkg denne, alebo 1 dcl šťavy. Zvýšený príjem môže spôsobiť nevoľnosť. Po konzumácii a následnom vylučovaní dochádza k sfarbeniu moču i stolice dočervena. To je úplne v poriadku, je to dôkaz dobrej funkčnosti obličiek a celkového trávenia. Využitie v kuchyni Konzumovať sa dá praktický celá plodina, mladé listy sa upravujú ako špenát, prípadne sa dajú použiť do polievok s inou zeleninou, v surovom stave sa pridávajú do zeleninových šalátov. Najčastejšie sa však používa plod (buľva), ktorá sa dá upravovať v kuchyni viacerými spôsobmi,  jej prípravou pohladíte nie len vaše zdravie ale aj chuťové poháriky.
    • V surovom stave sa pridáva do zeleninových šalátov nakrájaná na tenké plátky, rezančeky alebo nastrúhaná napríklad s kapustou, orechmi, chrenom, jablkami so zálievkou, alebo jogurtom či menej zdravou majonézou.
    • Varená je vhodná ako príloha k hlavným jedlám, do šalátov alebo polievok.
    • Konzervovanie buď samostatne alebo v kombinácií s inou zeleninou ako je chren, zeler, kapusta, karfiol a iné.
    Určite si neuvedomujete, že jej konzumáciou sa prejedáte ku zdraviu a kráse, nech je akokoľvek upravená, vždy ste spravili výrazný krok pre vaše zdravie, krásu a vitalitu.
    9.00
  • ČERVENO RÍBEZĽOVÝ LEKVÁR s medom 500G

    Červeno ríbezľový lekvár 500g: Naše lekváre sú vyrobené s vysokým obsahom ovocia, časť kryštálového cukru je nahradená medom. Obsahovo sú tieto lekváre neporovnateľne bohatšie oproti bežným lekvárom, lebo sú varené pod vákuom, to znamená že pri nízkej teplote. S vákuom dokážeme zabezpečiť 50 stupňov bodu varu. Z toho vyplíva, že pri takejto teplote med, ani ovocie ešte nie je znehodnotené.
    7.00
  • Chrbát bez kosti – karé “DANIEL” 500 g

    ,

    Divina je ideálna na minútky, radí šéfkuchár !

    Divina patrí k najzdravšiemu mäsu. Okrem toho je aj chutná, diétna a nevyžaduje si zložitú prípravu .   Mäso z voľne žijúcich zvierat sa pravidelne objavovalo na stoloch stredovekých hodnostárov. Najmä tzv. „vysoká“, patrila k obľúbeným jedlám šľachty a kráľov. Postupne sa však divina z tanierov vytrácala. Po ére bravčových rezňov a „módnej“ hydiny prichádza opäť čas oprášiť zabudnuté chute z domácich lesov, polí a lúk. Divina totiž nie je len chutná, málo kalorická, má len 2 – 3 % tukov, ale aj zdravá. Mäso obsahuje viacero vitamínov a minerálnych látok.   Overte si zdroj Najlepšie chutí mäso  správne vyzreté, ulovené v termíne lovu. „Ideálne je získať surovinu v správnom čase, najlepšie z overených zdrojov,“ zdôrazňuje Jaroslav Šturek. Väčšina mäsa pochádza z farmových chovov. „Mnohí však dávajú prednosť divine z voľnej prírody, lebo je ekologicky čistá a autentickejšia,“ dodáva Jaroslav Šturek. Keďže väčšinu diviny už možno kúpiť celoročne, treba si všímať dátum výroby. Zároveň treba prihliadať na dĺžku zmrazenia, ktorá je maximálne dva roky. Dôležité je zrenie Čerstvosť mäsa je dôležitá, ale treba ju správne chápať. Dôležité je, nespracovávať čerstvé mäso ihneď po ulovení. Je totiž tuhé a bez charakteristickej jemnosti, ktorú má mať divina. „Mäso sa musí nechať odležať v chlade niekoľko dní. Vďaka zreniu mäso mäkne a stáva sa krehkým. Dobre vyzreté mäso je šťavnaté, výraznej chutia a má optimálnu konzistenciu” vysvetľuje J. Šturek.
    9.00